maanantai 27. lokakuuta 2014

Hannover

Ihana, ihana Hannover. Siellä on tullu käytyä jo useempaan otteeseen, mutta nyt vasta pääsi kunnolla näkemään kaikkia nähtävyyksiä ja ihania maisemia. Yllättäen suurin osa Hannoverinki nähtävyyksistä koostu kirkoista. Mutta siellä oli lisäks myös upee raatihuone, ts. kaupungintalo. Siellä pääs taas ylläriylläri torniin, josta oli kyllä aivan mielettömät maisemat, täytyy myöntää. Mukavaa oli ettei tällä kertaa tarvinnu kiivetä miljoonia portaita, joissa on tämmöselle megasporttiselle mimmille ihan liikaa suorittamista. Ylös siis pääsi hissillä. Ko. hississäkin oli erikoisuutensa, sillä se ei suinkaan menny suoraan ylös vaan se meni niinku semmosta kupolia pitkin, eli kaarsi aika jyrkästi jossain vaiheessa. Pelotti muuten iha törkeesti.



Maschpark

Intopiukeena Neue Rathausista

Maschsee





Myös Hannoverissa melkeen kaikesta kerrottiin, että "tää rakennettiin vuonna se ja toi, mutta toisen maailmansodan aikana pommitettiin, mutta sitte se taas rakennettiin uudestaan samanlaiseks". Melko sitkeitä nää saksalaiset. Yks kirkko oli jätetty kuitenki korjaamatta, ja siitä oli tehty muistomerkki. Se oli kyllä jotenki paljo vaikuttavampi ku ykskään entisöity kirkko, sillä siinä pysty kuitenki hyvin kuvittelemaan mimmonen se kirkko on sillon ennenmuinoin ollu, ja sitte taas nähä sen, millasta tuhoa se sota saikaan aikaan.



Oon ehkä jo sanonu, että Hannover on tehny muhun lähtemättömän vaikutuksen ja se tunne vaan vahvistu tällä reissulla. Ihan upee kaupunki. Ja jos siellä tulee joskus vierailtua, niin ehdottomasti toi Neues Rathaus on aivan pakko nähä. Se on jo itessään aivan upeella paikalla Maschseen ja Maschparkin hollilla, lisäks se on sieltä sisältä ihan törkeen pähee ja sieltä ylhäältä on huonollaki säällä iha mielettömät maisemat. Ja se hissi sinne ylös on jo itessää iha kokemisen arvonen. Ainut miinus Hannoverissa on, et se on vähäsen ehkä kallis kaupunki. Vaikkaki silti Suomeen verrattuna halpa, ettei siitäkää ny liikaa viitti valittaa.


Nanas

Göttinger Sieben


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti