keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Kirkko, torni, kirkko, kirkko

Hoplaa!
Alkuviikko on menny nähtävyyksien ihmettelyyn pääasiassa. Maanantaina meillä oli kaupunkikierros, missä meille esiteltiin kaikki näkemisen arvoset asiat Hildesheimissa, ja nää hienot maailmanperintökohteet. Nää kohteet vaan tuntuu koostuvan täällä Saksassa lähinnä kirkoista. Ei siinä, hienoja hökötyksiä kyllä. Ei Suomessa tommosia nää. Mutta hämmentävää täällä on se, että vaikka kaikki on semmosta keskiaikasen vanhaa, niin silti kaikki näyttää suht uudelta. Sille on toki selitys, tää kylä nimittäin pommitettiin käytännössä ihan maan tasalle toisen maailmansodan aikana, ja kaikki on pitäny rakentaa uudestaan. Mutta mikä hienoa, suurin osa on haluttu rakentaa just samanlaiseks ku ennen.

St. Michaelis, St. Andreas ja Mariendom

Näkymät St. Andreasin tornista
Marktplatz

Parasta tossa kaupunkikierroksessa kyllä tais olla se loppu ku mentiin yhteen ylipikkuseen ja hellyyttävään kahvilaan, josta sai ehkä maailman parasta kaakaota. Tänään sitte yks mun suomikaveri, Iina, vei mut sen kämpän läheiseen metsään kattomaan yhtä tornia. Se oli vähä erikoista, siellä keskellä metsää ensin ihan jäätävän kokonen sotilaspatsas/muistomerkki. Ja hetken matkan päässä pieni aukio ja siellä torni.Näiden lisäks mulla oli tänää tapaaminen semmosen opintoneuvojan kanssa, ja sen mielestä mä saan ottaa kaikki ne kurssit mitä olin aatellukki, ja että kuulosti hyvältä kaikki. Jeejee. Ei tarvi ainakaan kurssiaikataulujen perusteella takapuolta liikaa luentosaleissa kuluttaa. Mut ehkä mulle taas paljastuu karu todellisuus ku ne alkaa lateleen kotitehtäviä... Me vaan ei olla päästy ilmottautumaan noille kursseille, koska ei olla saatu mitään tunnuksia vielä. Eli meidän pitää ekalla kerralla mennä paikalle ja kysyy et saanko tulla tänne kurssille. Siinä ei pitäs olla mitää ongelmaa kuulemma, mut silti vähä jännittää! Se myös vähäse jännittää, ku about puolet noista mun kursseista ois englanniks, et miten osaa vaihtaa sit siihe ku on niin orientoitunu tohon saksan puhumiseen. Että jännää vaa jännän perään.

Perjantaina saadaan meidän opiskelijakortit, ja siinäpä on hyvä syy lähteä heti samana päivänä Hannoveriin! Lauantai ja sunnuntai meneeki sitte yliopistolla kokonaan kansainvälisten workshoppien merkeissä. Hauskaahauskaa, toivottavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti