sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Ein prosit!

Ekat päivät epämääräsenä haahuilijana alkaa olla takana. Ensivaikutelma on säilyny ja täytyy kyllä sanoa että tää Hildesheim on ihan valtavan kaunis kaupunki ja ihanan idyllinen. Eilen esimerkiks tossa leipomon edessä päivysti iso hanhi. Ei oo ainakaan luonto kaukana ja tollee.

Perjantaina tosiaan oltiin siellä Hannoverissa juhlistamassa Wiedervereinigungia, eli Saksan jälleenyhdistymistä. Oli mielenkiintosta kuulla, että esim. tän mun kämppiksen vanhemmat ei olis koskaan varmastikkaan edes tavannu, jos Saksat olis jääny erilleen.

Hannoverissa oli siis semmoset koko kansan juhlat, jotka on joka vuosi eri osavaltiossa, ja tänä vuonna sattu hyvin, että ne oli täällä Niedersachsenissa. Ne oli niinku valtavat ulkoilmamessut, jossa oli paljon ruokaa ja olutta. Siellä oli myös kaikilla osavaltiolla oma ständinsä ja monilla oli vielä joku ruokajuttu siellä jne. Niin siinä pääsi matkaamaan periaatteessa koko Saksan läpi yhessä iltapäivässä ;) Ihmisiä siellä oli ihan valtavan paljon, ja tunnelma oli tosi hyvä, vaikka paikalla oli myös miljoona ja tuhat poliisisetää kunnon mellakkavarustuksissa.

Annin kanssa Brandenburgin portilla :D

Thüringiläista Bratwurstia ja tummaa olutta

Maschsee Hannoverissa

Eilen päätin päivällä olla reipas ja mennä shoppailemaan vähän tonne Hildesheimin keskustaan. No, voin sanoa, että rahasta eroon pääseminen ei tuu oleen tän reissun ongelma. Haluan ostaa ihan valtavan paljon kaikkea. About kaiken mitä nään. Melkeen. Nytki sain ihan hyvin rahaa tuhottua, kun ostin pari villapaitaa, laukun ja vähä jotain kosmetiikkaa (mikä ei edelleenkään oo kallista). Mutta nuo oli kaikki semmosia asioita, jotka olin suunnitellukki ostavani täällä, joten ei haittaa vaikka vähän rahaa kulu.

Ei oo syksy ihan vielä!

Illalla oli sitte alkupäivien kohokohta tiedossa ku mentiin mun tuutorin, Christianen, kanssa Oktoberfesteille täällä Hildesheimissa. Ja sitä vartenhan mun piti se dirndliki ostaa! Tunnelma siellä oli iiiihan huikee. Bändi soittaa jotain kansanmusiikkia, jengi laulaa mukana iha sydämen täydeltä ja tanssii penkeillä, ja melkeen kaikilla dirndlit ja lederhosenit päällä. Mäki osasin yhessä laulussa jopa laulaa mukana! Ein prooosit, ein prooosit jne. Oli kyllä ikimuistonen kokemus. Mutta joku olis voinu varottaa mua hieman, et se olut on ihan valtavan vahvaa...

Mun upee dirndl!
Täällä mä oon näiden saksalaisten juhlissa

Semmosta. Huomenna alkaa sitten yliopisto. Onneks, täytyy sanoa. Sitte ei oo enää niin paljoo tätä vapaa-aikaa. Säästyy liialta ajattelulta ja shoppailulta. Mielenkiintosta myös nähä, mistä kaikkialta tänne on tullu vaihtareita. Fingers crossed, että olis edes joku jostain pohjoismaasta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti