maanantai 19. tammikuuta 2015

No huh huh, nimittäin, ihan mieletön Amsterdam!

Woop, lähettiin perjantaina Iinan kans junalla kohti Amsterdamia. Suora junayhteys Hannoverista, neljä ja puoli tuntia ja avot, oltiinki jo Damissa. Mulla ei ollu mitään hirveen suuria odotuksia Amsterdamista, mutta huhhuh, vei niin sanotusti jalat alta. Iha ekana takuttiin ittellemme ratikkakortit ja sit suunnistettiin meidän hotellille, joka muuten oli ihan mahtava! Hintaki oli melko edullinen ja saatiin sillä kyllä tosi tasokas hotelli, ku itehä olen vähä kermaperse näissä asioissa. Kahelle yölle tuli hintaa n. 80/naama, mikä ei musta ollu ollenkaan paha, ottaen huomioon et noi yhet kaverit oli maksanu melkeen saman verran jostain rottahostellista. Ainut miinus meidän hotellissa oli, että äänet kantautu naapurihuoneista vähä liianki selkeesti......

Sitte ku oltii huone ihasteltu ni los geht's. Käytiin vähä syömässä, sit ihmettelees sadan muun turistin kans ne I Amsterdam -kirjaimet, nähtiin benkkujenkku-jätskibaari joten siellä käytiin syömäs jäätelöt tottakai ja käppäiltiin keskustaan siinä sit.


fancypantsSää oli kyllä suopee ja vaikka meidän hotellilta vähä matkaa keskustaan oliki, niin tosiaan päätettiin taittaa matka jalan, koska maisematki oli a-ma-zing. Ei varmaa tavuteta tota sanaa muuten noin. Meidän eka määränpää oli seksimuseo. Se vaan kuulu asiaan kerta Damissa oltiin. Ko. kaupungistahan löytyy museot myös erotiikalle ja prostutiiolle, mut tyydyttiin nyt vaan tohon. Siellä oli kauheesti kuvia, maalauksia, patsaita ja kaikkee mahollista aiheeseen liittyen. Vähäsen vaan korvia kuumotti, poskia punotti ja hihitytti. Se riittänee siitä aiheesta.

Kukaan ei muuten ollu valehdellu sen suhteen että jengi pyöräilee Hollannissa iha hurjan paljon. Se oli ihan totta, pyöriä oli varmasti kymmenkertasesti autoihin verrattuna. Kukaan ei myös ollu valehdellu mulle sen suhteen että prostituutio on laillista Hollannissa. Pysyteltiin samoilla aluevesillä ton museon kanssa ja käytiin punasten lyhtyjen alueella sen jälkeen. Hämmennyin ihan valtavasti. Siellä ne naiset vaan rehellisesti istu ikkunoissa ja vinkkaili ohikulkeville miehille. Osa niistä naisista kyllä vaan räpläili puhelintaan ja tommosta perus, ei vissiin kinostanu. Mut kaikkee sitä kans näkee ku vanhaks elää. Eikähän toi sinänsä minään yllätyksenä tullu, kaikkihan noista on aina puhunu, mutta oli se silti hämmentävää omin silmin nähä.
Mjoo, että semmosta. Lauantai vietettiin vähä kevyemmissä tunnelmissa ku uhrattiin koko päivä shoppailulle. Se oli loistava päätös, koska Amsterdamista löyty hirveesti kaikkia kivoja vaatekauppoja, vähä erejä mitä muualla. Muutenki se meidän shoppailu isommilla kaupunkireissuilla on aina vähä jääny, nii nyt oli kiva uudistaa vähä vaatekaappia. Sijotin Dami-huppariin, Hilfigerin mekkoon, t-paitaan ja nahkahousuihin (finally!!) tai jos rehellisiä ollaan niin ne oli kyllä legginssit, jotka näyttää nahalta. Mut hyvä, viime viikon säästeliäisyys palkittiin. Pysty hyvällä omallatunnolla shoppailee.Ei taaskaan unohdettu herkutteluu ja lihosin varmaa viis kiloo tolla reissulla. Onneks käveltiin paljon. Sitte sunnuntai. Kohteena oli lähinnä timanttimuseo. Mulla oli iha sukat pyöriny jaloissa ku olin ajatellu sitä ja olin yli-innoissani koko jutusta, mut jouduin vähä pettymään. Se oli tosi pieni, siel ei ollu paljo mitään, ja suurin osa mitä oli, nii oli kopioita. Eli en nähny mitään nyrkin kokosta oikeeta timanttia. Sniff. 

Ei mut oli sielki iha siistejä juttuja, ettei ny iha turha reissu ollu. Mulla vaan oli odotukset sata kertaa korkeemmalla. Sunnuntaina ei sit kauheesti juurikaa muuta tehty, käytiin syömässä ja maistelees juustoja tuhansissa juustokaupoissa. Btw, toisin ku väitetty, niin suurin osa ainaki niiden pääkatujen kaupoista on kyllä sunnuntaisinki auki. Mikä oli tosi miellyttävä yllätys. Amsterdam pääs kyllä ihan mun top 3 -lempikaupunkeihin. Kaupunki oli tosi kaunis, paljon nähtävää ja tehtävää, kivoja kauppoja jne. Vähän kallis se oli Saksaan verrattuna, mutta Suomeen verrattuna aika samaa hintaluokkaa tai vähän halvempaa paikoin. Ihmiset oli ihan uskomattoman ystävällisiä ja hollanti oli hauska kieli ja sitä oli mukava kuunnella. Amsterdamiin voi mennä vielä joskus toistekki.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti