keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Kolmen päivän maanantai

Semmone ollu täs vähä. Ei nyt oikee oo mikää asia menny lapaan. Onnistuin maanantaina jotenki ihmeen kaupalla poistamaan mun puhelimesta KAIKKI kuvat. Siis ihan kaikki. Enkä vieläkään tiedä miten. No, suurin osa vaihtokuvista oli onneks koneella ja osa kuvista löytyy whatsapista, mutta silti. Harmitti ihan valtavasti. Ja selvis että yhelle kurssille pitää ihan oikeesti tehä kunnolla jotain. Lopputyönä oli siis semmone "turnpaper" ja oon ollu kokoajan, että joojoo, hei, mä oon kirjottanu 25 sivua kuraa saksaks, eiköhä yks 8-10 sivua englanniks taitu. No ei taitu. En halua. Selvis nyt et se pitää kans olla semmone tosi tieteelline ja plaah. EI. Tekis niiiiin paljon mieli luovuttaa sen kurssin kans, mut ei anna luonto periks, ku oon siellä luennoilla jo niin kauan persettäni puuduttanu ja yhen esitelmänki pitäny. Arrrgggh. No, mulla ei oo sen lisäks paljoo muuta jäljellä, että ehkä siitä selviää, aattelin kirjottaa sille opettajalle mailin et mitestota tästä pääsis niinku helpoiten?

Nomut. Ei tää viikko niin kauhee kuitenkaan oo ollu loppujen lopuks. Meillä oli maanantaina sulkkiksesta semmone hupiturnaus. Kaikki sai pelata 5-6 peliä ja parit ja vastustajat arvottiin, joten aina pelas eri tyyppien kans. Hauskaa. Voittajat sai sitte aina nauhan mailaansa ja se kellä oli eniten nauhoja lopus nii oli voittaja. Itsehän en saanu yhtään nauhaa. Vaikka semmone nauha ois ollu tosi kiva nii en masentunu. Manuelkaan ei saanu yhtään nauhaa, vaikka se on iha superninja suklapallossa ja pelannu tyylii 14 vuotta. Eli siinä ei ollu kyse taidoista yhtään! Pelattiin siellä 12 asti yöllä ja bisseeki sai juoda. Se oli kyllä hauskaa.


Tiistaina yritin mennä zumbaan, mutta se oli TAAS peruttu. Kolmas kerta jo tälle lukukaudelle. Mut, tänään ku olin aamulla juoksemas niin todistin kyl ehkä yhtä upeinta näkyä ikinä. Juoksen aina semmosen järven rannalla ja tänään aamulla kaikki puut ja systeemit oli vähäsen kuurassa, semmone vieno usva ja oli ihan hiljasta ja rauhallista ja se järvi oli ihan tyyni ja ihan siinä rantavedessä oli joutsenia chillailemassa. En osaa ehkä maalata sanoin hirveen hyvin tota, mutta se oli ihan mielettömän kaunista. "Pics or it didn't happen" - mutta juoksin nii hurjaa vauhtia ettei kerinny.

Sitte näille keskiviikkoilloille on jo vähä muodostunu tavaks mennä tyttöporukalla johonki syömään/istumaan iltaa. Meitä on siinä kaks suomalaista, kaks ranskalaista ja yks argentiinalainen. Tänään käytiin syömässä yhessä ravintolassa yliopiston vieressä, mistä tulee aina kauheen hyvä tuoksu. Ihana saksalainen kuppilatyylinen rafla, josta sai tietysti lempijuomaamme, Erdingeriä.  Tyttöjenillat piristää aina.


Toine juttu mikä piristää, ni on se, että äiti tulee huomenna kylään! JEE! Kiva päästä äitillekki näyttämään vähä näitä mun kotikulmia täällä ja mm. mielikuvitussisustamaan mun uutta kämppää Vaasassa. Että kyl tää tästä. Kaks viikkoa enää luentoja. Yks puhe englanniks, josta mulla on suht hyvä fiilis. Luentopäiväkirjamerkinnät. Saksan tentti. Ja se hiton ärsyttävä teksti sille yhelle kurssille, äöäöääääää. Kyl mä selviän noista. Tässä vielä kuva mun Dami-hupparista, joka on ihana.


10 kommenttia:

 1. Löysin tän sun blogin Vaasan yliopiston sivuilta, kun lukukausivaihto muakin kiinnostais. Hildesheimistä ei ollu luettavana noita matkaraportteja, niin viittisitkö sä kertoa sun vaihtokokemuksista? :)
  Kysymyksiä keksin nyt ainakin, että: kuinka suuri eurosumma Hildesheimin yliopiston lukukausimaksu on? Mitä mieltä oot kurssitarjonnasta siellä? Onko työtä liikaa kursseilla? Onko tutoreista apua? Ja onko sulla kandi vai maisteri menossa?

  Oon tätä sun blogia nyt silmäilly, ja kivan oloista siellä tuntuu olevan :) Kiitos mikäli vastaat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huisia. Täältä tulee sitte omia kokemuksia asian tiimoilta:
   Semmonen reilu 260e oli toi lukukausimaksu, mikä aluks tuntu ihan hurjalta, mutta todellisuudessa maksaa ittensä hyvin nopeesti takasi. Tolla summalla siis saa nimittäin koko Niedersachsenin alueella kulkea paikallisjunilla niin paljon ku sielu sietää (pääsee myös Bremeniin ja Hampuriin) ja bussikyydit Hildesheimissa on myös ilmasia. Lisäks sillä opiskelijakortilla saa tosi hyviä alennuksia kaupunginteatterin ohjelmista ja vähä kaikesta muustaki.

   Kurssitarjonta on musta ollu ihan jees, aika laajaki jos uskaltaa mennä ihan saksankielisilleki kursseille. Työmäärä sitten riippuu aika paljon siitä mitä ottaa.. Noille vaihtareille suunnatuissa kursseissa ei oo ollenkaan liikaa hommia, ja muutenki aika helppoja/lepposia. Noi sitte iha millä saksalaisetki opiskelijat on, niin on tietty työmääräki vähä eri, mutta aika hellällä kädellä tuntuvat kuitenki vaihto-opiskelijoita käsittelevän.

   Täällä tutorit on ns. buddyja, eli jokasella on henkilökohtanen buddy, joka neuvoo ja opastaa sitte alun meiningit. Tai ei aina oo välttämättä henkilökohtanen, joskus saattaa olla parillaki ihmisellä sama buddy, mutta kuitenki tosi henkilökohtasta toi opastus. Itellä ainaki kävi hyvä tuuri sen suhteen, mun buddy haki mut lentokentältä asti, vei mut ostamaan dirndliä ekana päivänä ja näytti yliopiston ennen ekaa koulupäivää. Siitä on ollu ihan korvaamaton apu, mutta, tiedän että kaikilla ei oo samanlainen tuuri käyny. Mulla on toki myös saksalainen kämppis, josta on kans ollu ihan valtavasti apua.

   Mä oon ite Vaasassa kirjottanu kandin, mutta en oo ottanu papereita ulos, että teen täällä vähä "mitä sattuu" -kursseja. Mutta varmasti saa aika hyvin hyväksluettuu sitte kumpaankin noita kursseja.

   Mä oon kyllä Hildesheimista tykänny ihan valtavasti! Tää on ihanan rauhallinen pikkukaupunki, josta kuitenki löytyy kaikki tarvittava. Lisäks Hannoveriin on vaan puolen tunnin (ilmanen) junamatka, että jos alkaa pikkukylä ahdistamaan niin voi siirtyä vähä isompiin maisemiin. Paikallinen ESN - eli tää opiskelijajärjestö, joka järkkää vaihtareille ohjelmaa - on ollu vähä pettymys. Tai ei ny varsinaisesti, mutta mitä joihinkin vaihtokohteisiin vertaa, niin aika vähän järkätään noita bileitä. Että jos haluut kreisibailata koko vaihdon, niin en välttämättä lähtis tänne. Tai toki se täälläki onnistuu, mutta sitte saa olla kokoajan ite asialla. Mutta kaikkeen muuhun tää on musta ihan bueno valinta.

   Tulipa varmaan hurjan pitkä vastaus :D Toivottavasti tuli tyhjentävää vastausta, ja jos tulee vielä jotain mieleen niin kysy ihmeessä lisää! Ite olin niin kiitollinen, ku yks tuttu oli ollu täällä vaihdossa ja pysty mulle kertomaan kaikenlaista, niin mielelläni jaan tätä ilosanomaa :)

   Poista
 2. Voi kiitos tuhannesti pitkästä vastauksesta, auttaa hurjasti kun kuulee toisten kokemuksista! :) Mulla on pääaineena saksa, ja ekaa vuotta opiskelen. En kyllä vielä tiedä yhtään, minkä sortin kursseja opiskelisin vaihdossa. Ja se biletys ei oo mulle mikään tärkein juttu, kumminkin tästä sun blogista oon saanu käsityksen, että jos ei isot opiskelijakemut riitä niin sitten menee ominpäin baariin :D Enemmän mä tykkään vapaa-aikaa viettää vaan hengaamalla jossain ihmisten kanssa tai sit harrastamassa jotain liikuntaa vaikkapa.
  Vielä muutama kysymys tuli mieleen, eli onko Hildesheimin yliopisto vanhanaikainen vai moderni niin kuin Vaasa?
  Kiinnostaisi tietää myös suurinpiirteinen vuokrahinta+ etäisyys yliopistolta, sillä joissakin Erasmuksen Saksan kohteissa vuokrat on jonkin verran kalliimpia kuin toisissa. Niitä mä oon voinu tsekata niistä raporteista, mut Hildesheimistahan sitä ei oo kukaan tehny vielä :D Ja järjestettiinkö teille orientaatiokurssia?

  Enempi varmaan kyselen sitten, jos päätän hakea Hildesheimiin. Tällä hetkellä eniten kiinnostaa se ja Mainz. Kiitos taas vastauksesta :)

  VastaaPoista
 3. Eipä mitään :) tää on mullekin kivaa vähä heijastella omaa vaihtoaikaa :p
  Ei niistä kursseista kannata paineita ottaa, aina jotaki löytyy ja pääasia että pääsee harjotteleen kieltä maahan, jossa sitä puhutaan. Hengailu- ja urheilupaikkoja täältä löytyy kyllä hyvin. Yliopisto tarjoaa jonki verran ilmasta liikuntaa, ja sen lisäks mun yhet kaverit hankki nyt jostain sporttikeskuksesta jäsenyyden, joka oli vaan 10e/kk. Siellä oli Pumppia, joogaa, zumbaa ja kaikkee mahollista. Lenkkeilymaastot on myös aivan huiput.

  Tota, niinkun tollee ulkoselta olemukseltaan melko moderni, opiskelun suhteen, no, en oikeen tiä. Aika vanhanaikanen väittäisin. Tietysti vähän miten asian näkee.. Moodlea näillä mun käymillä kursseilla ei oo kauheesti harrastettu ja monet opettajat tuntuu enemmän tykkäävän siitä että niiden kanssa menee jutteleen niiden Sprechstundella sen sijaan että laittais mailia. Mutta taas sitte kurssien sisällöillä on kyllä ihan hyvin kosketuspintaa nykypäiväänkin.

  Vuokra on halpaa ku saippua. Ainakin mun mielestä. Täällä ilmeisesti on ihan hyvä tuo kämppätilanne, nii siks on vuokrat ihan kohtuulliset. Mä maksan 260e, mikä on kuulemma kallis, mutta siihen sisältyy kaikki, eli netti, sähkö ja vesi. Ja tää mun kämppis sano, et niille oli kerrottu, että jos haluaa alivuokrata kämppänsä vaihtarille, niin vuokra ei sais olla enempää kun tuo.

  Kaks ekaa viikkoa oli orientaatioviikkoja, ja sitte sai myös ottaa saksan intensiivikurssin, joka kesti sen ekan viikon. Hyvä, että tuo Hildesheiminki tilanne korjaantuu ku mä täältä palaan :D vaikka yhen ihmisen kokemukset nyt ei tietysti aina kaikkee kerro..

  Mutta tsemppiä hakuprosessiin! Omalta osalta voin ainaki suositella Hildesheimia, Niedersachsenissahan puhutaan puhtainta saksaa, nii ymmäryskään ei oo kokoaikaa koetuksella ;)

  VastaaPoista
 4. Danke schön! Tein tässä muuten taulukon näistä yliopistoista ihan vain vertaillakseni, että mikä on paras kokonaisuus. Tästä näkee kätevästi kaiken, minkä oon etsinyt netistä :D

  Oon ollut Niedersachsenissa kolme kesää sitten kesävaihtarina, ja oikeessa oot ton ääntämyksen kohdalla! Seuraavaksi kesäksi menin Nordrhein-Westfaleniin, ja kyllähän ne sielläkin selkeää hochdeutschia puhui. Tän takia mielellään tahdonkin jonnekin selvän saksan alueelle.

  Tuun kertoon tänne sitten mihin yliopistoon päädyn! :) Kiitos sulle avusta!

  VastaaPoista
 5. Sain vihdoin tehtyä päätöksen, ja haen ekana Hildesheimiin! Seuraavat hakutoiveet on Bamberg ja Koblenz-Landau. Toivon, että pääsen Hildesheimiin :)

  Minkä nimisiä saksankursseja sä oot siellä käynyt? Vähän vaikeaselkoiset noi nettisivut...Käytkö sä kursseja tuosta maisterin Deutsch als Fremdsprache-linjasta vai? Mä oon vasta korkannu yliopiston niin en usko että tuonne maisteritasolle saisin mennä... Hitsi kun hankala löytää sopivia kursseja tuolta :D Toivottavasti Hopsissa selviäis, että mitä kursseja voin ottaa tuolta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät valinnat! Mun kaveri oli viime syyslukukauden tuolla Bambergissa ja tykkäs kans. Mut luulen ettei oo mitää ongelmia päästä Hildesheimiin, itehä en muualle ees hakenu :D

   Tota, mullahan on vaan ihan kaikkia sekalaisia kursseja, mulla ei oo ollu niissä mitään logiikkaa, et en tiä kuin hyvä oon neuvomaan. Mutta maisterin kursseja en sulle kyllä suosittele, koska niissä pitää olla jo aika paljon kokemusta tieteellisestä kirjottamisesta. Mulla on yks Deutsch als Fremdsprache -kurssi, mutta se on niinku vaihtareille tarkotettu kurssi, missä ihan opiskellaan saksaa. Tuolta löytyy tän lukukauden kurssitarjonta: https://lsf.uni-hildesheim.de/qisserver/rds?state=wtree&search=1&category=veranstaltung.browse&navigationPosition=lectures%2Clectureindex&breadcrumb=lectureindex&topitem=lectures&subitem=lectureindex .. erityisesti Fachbereich 3 on meidän saksanlukijoiden juttu. Mutta mullahan on myös yks filosofian kurssi joka on saksaks, ja yks on englannin laitoksen kurssi ja loput sitte vaihtareille suunnattuja..

   Mun mielipide on, et noista ei kannata ottaa liikaa stressiä. Itellä oli kans kauhee paniikki et mitä ottaa, mutta ne selviää osittain sitte ku käy juttelees Vaasassa hops-neuvojan kans ja parhaiten ne selviää sitte ku tulee tänne paikan päälle, koska täälläki on neuvonta paikallisen hops-ihmisen kanssa. Ja se setä oli kyllä aivan maan mainion ihminen (sulla varmasti tulee olemaan sama). Että tosiaan, ei liikaa paineita :D

   Poista
  2. Kiitos paljon, tuollahan noi lukee suhteellisen selkeästikin!! Toi varmaan on jonkinsortin paikallinen Oodi? Koitanpa hopsissa kattoa tuolta niitä kursseja, toki mun saksan kurssit toisena vuonna tääl Vaasas koostuis pitkälti äikkään kääntämisestä, et mitenköhän niille kursseille käy... :D

   Lähteäkö syksyllä vaiko keväällä, siinä vasta pulma. Wintersemesterin aikana voisin käydä Oktoberfesteillä ja Joulumarkkinoilla, mutta kesälukukaudella taas ois ainaki lämmin. Noi semesterit itsessään näyttää kestävän tasan 6kk, mutta kuinka monta kuukautta ne todellisuudessa kestää opiskelun suhteen? :)

   Poista
  3. Noo, sä ehdit ne kääntämisen kurssit käydä myöhemminkin :)
   Toi on hyvä kysymys! Oon itekki miettiny, et jos nyt sais valita uudestaan, niin tekiskö toisin. Mutta kyllä toisaalta noi joulumarkkinat vaan on ollu ihana kokemus ja täällä kuitenki ainakin vielä lokakuu oli ihan lämmin ja nätti. Toki moni asia varmaan pääsee paremmin oikeuksiinsa kesällä.. että tuo on paha, molemmissa on puolensa! :D Mutta toisaalta jos tulee syksyks, niin siinä on vielä se mahdollisuus, että voi jatkaa kevääks myös, jos siltä tuntuu.

   Joo, ne ei mee kyllä ihan niin tarkalleen todellisuudessa. Syksyllä alko kurssit suunnilleen lokakuun puolessa välissä (orientaatiot toki ennen sitä) ja nyt meillä on vielä tämä ja ens viikko luentoja, ja sitten alkaa ns. tenttikuukausi, joka loppuu helmikuun lopussa. Mutta itellä ei ainakaan tenttejä 9.2. jälkeen ees ole. Kesälukukausi alkaa sitten huhtikuun alussa suunnilleen ja sen loppumisajankohdasta mulla ei oo tarkkaa tietoa, mut jos oon oikein käsittäny, niin sillon toi heinäkuu olis kans tommonen tenttikuukausi.

   Poista
 6. Okei kiitos taas valaisevasta vastauksesta! Päädyin menemään vasta kesälukukaudeksi kumminkin, niin kerkeän opiskella täällä Vaasassakin sitten mun toka vuotena :)

  Sain nyt tuon sähkösen hakemuksen lähetettyä, vielä loppufixaukset tuohon motivaatiokirjeeseen ja nämä kiireellisimmät paperityöt on ohi. Mä kerkesin jopa ennen deadlinea! :D

  VastaaPoista