keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Glühweinkausi korkattu!

Oli niin kova työ ton Berliinipäivityksen kans, että en oo vielä ehtiny päivitellä kuinka ihanasti sunnuntaina korkattiin joulumarkkina- ja glühweinkausi! Täältä löytyy noita joulumarkkinoita siis ihan joka paikasta. Osassa vähä isompia ja osassa vähä pienempiä. Mutta niitä on kaikkialla. Hildesheimissa oli aika pienet markkinat, mutta sitäki enemmän oli väkeä liikenteessä sunnuntaina.


Niinku näkyy, niin ei tarvi kovin kauaa joulufiilistä haeskella ku menee tonne kaikkien jouluvalojen ja kojujen ja tuoksujen keskelle. Joulumarkkinoilta saa kaikkia ihania herkkuja, kuumaa juotavaa, ruokaa ja sitte siellä on vielä lisäks kaikkee muuta myynnissä, mitä ny millonki. Koriste-esineitä, huiveja, koruja, hunajia yms. Erityisherkkuihin kuuluu crepsit, schmalzkuchenit ja glühwein! Viimenen kuuluu mun suosikkeihin. Pääsin sitä tuolla juomaan ja koskin sitä myöden pitkästä aikaa alkoholiin ja jestas että se kolahti kyllä kovaa päähän. Harjotuksen puutetta selkeesti. Oooja nii, niitä värikkäitä ihania piparisydämiä on joka paikassa. Tässä olis ny tarkotus käydä läpi noita joulumarkkinoita oikeen urakalla, että saa varmasti niistä kaiken irti! Ens viikonloppuna Hannover (siellä on finnisches dorf!!) ja sitte vielä seuraavalla viikolla Braunschweig ja Goslar ny ainaki.
Maanantaina sai avata joulukalenteristaki ekan luukun! Ja voi jestas miten ihana toi mun joulukalenteri on. Ei ihan niitä perusjuttuja mitä saa Suomessa joulun jälkeen eurolla kaupasta. Lindt on vaan omnom. Eilen myös otin pienen joulukorttiurakan ja kirjottelin tuhansia joulukortteja (siltä se ainaki tuntu). Jaja 17 päivää Suomeen. Mä oon vähä innoissani. Koska kyllä joulu kuuluu viettää perheen kanssa. Saa nähä vähä kavereitaki ja kaikkia ihania. Jouluhurraa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti