sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Blondes liebt jäger

Käytiin lauantaina Wolfenbüttelis eli Jägermeisterin alkujuurilla. Tehtaaseen ei päästy vierailemaan, koska sinne pitäs mennä ryhmänä, nii tyydyttiin käymään Jägermeister-shopissa vaan. Ja parasta ku sai joululahjan paketoituna jekkupaperiin. Ostin sitte itelleni myös kuus lasia, koska ne vaan oli niin hauskat ja ku mulle tehdyt (kuva sitte alempana). En mä vaa oikee tiä miten meinasin saada ne ehjinä Suomeen.. Ja kyl me nyt siel vähä muutaki tehtiin. Kateltiin kaupunkia lähinnä ja joulumarkkinoita ja käytiin kaakaolla aivan ihanassa kahvilassa, jossa saatiin maailman parasta palvelua, koska ne vaa toi meille suklaakarkkeja. Sain joulumarkkinoilta myös semmosen pretzelin joka oli melkeen suoraan uunista, eli ihan lämmin vielä. Se oli valtavan hyvää. "Mitä sä teit vaihdossa?" -Notota, söin pretzeleitä lähinnä. Toi oli kyllä hurjan nätti kaupunki. Niinku toooosi vanha ja säästyny toisen maailmansodan pommeilta.


Ja illalla oli juhlat! Pitkästä aikaa. Juhlittiin tietty itsenäisyyspäivää. Laitettiin uunissa nachoja ja sitte oli pöydät täynnä herkkuja ja katottiin netistä linnan juhlia suomiporukalla, ja sitte vähä myöhemmin meidän seuraan liitty ulkomaalasia vahvistuksia. Juotiin viiniä ja pidettiin hauskaa ja sit käytii vähä kreisibailaamassa. Oli kyllä huikeen hauska ilta. Ja olo sen mukanen nyt.


Tänää käytii parantelees oloja Hannoverin joulumarkkinoilla. Hiiiiieman eri mittasuhteet ku täällä Hildesheimissa. Olin taas vaa iha naurettavan onnessani kaikesta. Erityisesti finnisches dorfista. Sielt ois saanu glögiä, loimulohta, Fazerin suklaata ja vähä vaikka mitä. Oli kyl erikoista, et ku siel myytiin jotai suomalaisia tuotteita sitte, nii suurinta osaa en kyllä ollu ikinä eläessäni nähnykkään. Tuolla oli myös semmone "historialliset markkinat" -osio. Missä ne kaikki kojujen pitäjät oli pukeutunu keskiajan tyyliin ja siellä oli vaa notskeja joka puolella. Aika huikeet neki. Joulumarkkinat on vaan kyllä iha 5/5.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti