sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Bremen

Eilen, lauantana, tehtiin päiväretki Bremeniin. Ja mä luulin, että oon rakastunu Hannoveriin ja että en ehkä vois ainakaan kovin paljoo enempää Saksaan rakastua. Höpöhöpö taas. Yks kauneimmista kaupungeista ehdottomasti mitä oon tähän mennessä nähny. Toi ESN teki sinne retken, mutta paikat oli rajotettuja, eikä päästy niiden mukaan. Päätettiin sit tehä toisella porukalla oma reissu samana päivänä ja meitä piti olla sillee semipaljo tulossa, mutta loppujen lopuks oltiinki kahestaan yhen ranskalaisen tytön kaa lähössä reissuun. No, eipä haitannu, meillä oli hauskaa yhessä ja nähtiin mielestämme kaikki tärkeimmät nähtävyydet jne.




Bremer Roland
Yllättäen sielläki oli yks jos sun toine kirkko ihmeteltävänä, joski toi St. Petrin kirkko oli aika mieletön, vaikka tässä ny on jo sata ja viistoista kirkkoa nähty. Mut tällä kertaa oli pari kaikista turistikuvistaki tuttua patsasta pällisteltävänä. Myös käytiin vähä hakemassa keskiaikasia tunnelmia Schnoorin kapeista kujista.



Toi Bremenin soittoniekat oli kyllä yllättävän pieni ilmestys. Tuon kommentin saa kyllä kuulemma kuulla jokasen turistin suusta, muttaku hämmensi! Pienestä merenneidosta kaikki tietää, että se on iha olemattoman kokonen, mutta tosta ei kukaa varottanu etukäteen. Bremenissä oli muuten tollon vielä viimeste viikonloppua markkinat, jotka kyllä varmasti korosti sitä Bremenin ihanaa tunnelmaa. Keskustassa oli pienemmät hupailut, mutta juna-aseman takana oli aivan valtavat sembalot. Parasta niissä oli, että sieltä sai kaikkee tosi hyvää syötävää. Pitihä sitä tankata sitte vähä hiilareita, että jakso vetää vähä pidemmän sunnuntailenkin.



Mutta siis, Bremen hyvä. Pitää tässä alkaa jo suunnitella seuraavaa reissua sinne. Taisin nytki sanoa ainaki kakstoistatuhatta kertaa "mein gott, wie schön!". Ja siitä tuliki tämä linkki mieleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti